Werken met een systeem integrator

geplaatst in: Algemeen, Domotica | 0
Testing
Nieuwe woning
 

Nieuwe woning?

Een makelaar zou niet dromen van de verkoop van een huis, zonder de inzicht in uw behoeften en wensen. Hetzelfde geldt voor de professional die automatiseringssystemen ontwerpt en installeert. Om je als klant een technologie te bieden die echt het gemak, comfort en entertainment waarde van een huis zal verbeteren, moet hij leren hoe je in je huis leeft, wat je zou willen verbeteren, en hoe je het leven voor ogen hebt in een geautomatiseerde woning. Hier zijn 10 tips over hoe je effectief te werk moet gaan met een domotica professional.

 

Wat is een systeem integrator?

Systeem integrators zoals df domotica zijn bedrijven met specifieke kennis, gecombineerd met bijzondere competenties op het gebied van advies, ontwerp en ingebruikstelling van IP producten. Een systeemintegrator die met u samenwerkt voert de werkzaamheden uit in uw opdracht tegen een vooraf overeengekomen uurtarief of project prijs.

1. Open huis

Een systeemintegrator moet weten of u van plan bent om een bestaande woning te automatiseren, een grote renovatie wilt uitvoeren, of een systeem wilt visualiseren dat op de tekentafel staat. Dit zal hem een goed uitgangspunt kunnen geven, maar om de complexiteit van het werk te meten, zal hij het huis en/of de blauwdrukken moeten zien. Zorg ervoor hem ruim op tijd in te schakelen.

2. Vertel alles!

Iedereen heeft een paar opmerkingen over dingen die ze vervelend of lastig vinden in hun huis. Misschien is het de kast of badkamer lichten dat niemand uitschakelt, of de verveling van het op- en afsluiten van ramen en deuren voor het slapen gaan. Een systeem integrator wili elk lid van de familie horen, zodat hij een systeem kan ontwerpen dat zorg draagt voor iedereen.

3. De financiën

Het in gedachten hebben van een budget helpt een systeem integrator enorm. Hij zal in staat zijn om producten en systemen die binnen uw budget past te kiezen. En wanneer de systeem integrator u zijn budget-minded plan toont, begrijp u precies waar u voor betaalt alvorens verder te gaan. En vergeet niet, een groot automatiseringssysteem geeft u de mogelijkheid om toevoegingen te plaatsen zodra het budget het toelaat.

4. Op tijd

Als er een speciale datum is waarop u het project wilt af hebben, communiceer meteen deze informatie aan uw domotica integrator. Op basis van de informatie die u heeft gedeeld met hem, zal uw integrator waarschijnlijk al bezig zijn met het visualiseren van een systeem. Echter, als je het gedaan wilt hebben in drie weken, zal hij zijn plan moeten heroverwegen, een deel uitbesteden of zelfs buigen als je stevig op de deadline bent. Wees duidelijk met uw tijdschema; wees flexibel als u kunt.

5. Onderaannemers

Afhankelijk van de omvang van uw domotica-project, is het mogelijk dat uw systeem integrator onderaannemers zal gebruiken voor bepaalde aspecten van het werk. Bijvoorbeeld; een verlichtingsontwerper kan helpen met de verlichting of een A/V-specialist kan nodig zijn om het hele muzieksysteem te weven in de automatiseringsroutines. Zorg ervoor dat u uw systeem integrator vraagt of onderaannemers onderdeel zijn van het plan.

6. Comfort level

Bent u een fan van streaming muziek en online video-diensten, of heeft u liever een muziek cd en dvd schijven? Doen je kinderen een groot deel van hun huiswerk online? Hoe zit het met mobiele apparaten? Een systeem integrator kan u veel over uw huidige gebruik van technologie vertellen en daarop voortborduren. Bijvoorbeeld, als iedereen in de familie een gebruiker van een iPad is, dan kan uw systeem integrator een systeem ontwerpen waarmee u dit apparaat gebruikt voor het beheren en bewaken van uw smart home.

7. Lifestyle

Lifestyle is een groot modewoord in de huis technologische industrie. Een openhartige discussie over uw manier van leven zal waarschijnlijk veel belangrijke stukjes informatie onthullen, welke de systeem integrator nodig heeft voor het ontwerpen en implementeren van een systeem dat in samenhang staat met u en uw gezin. U zult u zich afvragen hoe u ooit zonder kon. Als uw dagelijkse routine een half uur trainen is, zou je misschien wat muziek willen horen uit de luidsprekers in het plafond in plaats vastgebonden te zitten aan een iPod met een koptelefoon.

8. Op locatie of op afstand

Uiteraard zal een systeem integrator en zijn team aanwezig zijn in uw huis om bekabeling en apparatuur te kunnen installeren. Bent u comfortabel met hen in uw huis terwijl je op het werk bent? Bespreek uw zorgen vooraf en probeer meegaand te zijn. En vergeet niet, een groot deel van het werk dat gedaan moet worden kan vaak op afstand worden gedaan.

9. Esthetische voorkeuren

Wilt u pronken met je domotica systeem of houdt u het onder de pet? Openbaar maken van uw esthetische voorkeuren zal helpen een systeem integrator te laten beslissen of hij luidsprekers moet installeren in de muren of luidsprekers die opvallen in de open lucht. Als je alle automatisering en A/V-apparatuur volledig aan het zicht wilt hebben onttrokken, vertel het uw domotica professional. Er zijn tal van slimme manieren om de technologie te verbergen.

10. Actief deelnemen

Geloof het of niet, de meeste integrators houden van klanten die actief participeren in projecten, althans wij van df domotica wel. Uw inbreng gedurende het gehele proces is waardevol, dus wees niet verlegen. Als een idee u midden in de nacht te binnen schiet, deel het met uw integrator de volgende ochtend. Of misschien zou je graag willen zien hoe systemen worden geprogrammeerd. De kans is groot dat uw systeem integrator blij zal zijn als je een handje meehelpt. En wie weet, kan hij zelfs u sommige onderdelen van uw automatiseringssysteem laten programmeren.