Uw woning “nul op de meter”

geplaatst in: Algemeen, Domotica | 0
Energiebesparing

Steeds meer mensen zijn actief bezig met energiebesparing. Logisch, want het is goed voor het milieu én de portemonnee. Uit onderzoek van TNO blijkt dat goed gebruik van zonwering tot wel 12% energiebesparing kan opleveren. ´df domotica´ gaat een stap verder en werkt aan “nul op de meter” oplossingen.

Wat is “nul op de meter”

Wanneer een woning “nul op de meter” is, noemen we de woning energie neutraal. Daaronder verstaan we dat de woning de energie die nodig is voor normaal gebruik als woon- en leefruimte, zelf genereert. Het saldo van de elektriciteitsmeter in de woning is op 1 januari gelijk aan het saldo op 31 december van datzelfde jaar. De energie voorzieningen die wij gebruiken in de woning hebben een belasting op het milieu. Door een woning “nul op de meter” te maken zorgen we ervoor dat deze belasting nul wordt.

Onze “nul op de meter” woningen minimaliseren het gebruik van energie door middel van intelligentie van ons domotica systeem en voldoen aan de resterende behoeften door middel van duurzame energiesystemen.

Energie label
nul op de meter woning