Sturen van Verwarming: Meer Comfort met Minder Energie

geplaatst in: Domotica | 0

Het verminderen van de verwarming met 1 graad levert een een besparing van 6% van uw energiefactuur op. Het is echter niet de bedoeling om aan comfort in te boeten door in een koude omgeving te vertoeven.

Door uw verwarming aan te sturen via ons domotica systeem kunt u tot 20% energie (en dus kosten) besparen zonder aan comfort in te boeten. In een klassieke centrale verwarmingsinstallatie meet slechts 1 thermostaat de actuele temperatuur. Wanneer deze thermostaat aangeeft dat er warmte wordt gevraagd zal de ketel warm water aanmaken. Enkel op die momenten kan ook worden verwarmd in de andere ruimten. Indien uw verwarming door het domotica systeem wordt gestuurd zal u multi-zonaal kunnen verwarmen. In elke zone die afzonderlijk verwarmd moet kunnen worden zal een temperatuursensor de actuele temperatuur meten, en die specifieke zone verwarmen of afkoelen.

comfortabel en energie-besparend

Gezien in een gebouw verschillende zones op andere tijdstippen worden gebruikt en ook een verschillende temperatuur vereisen (denk maar aan slaapkamers, woonruimte, badkamer, bureau,…) is het mogelijk om via zone-bestuurde verwarming de juiste temperatuur op het juiste moment in de juiste zone te krijgen.