Gaat u weg met vakantie? Beveilig u woning met huis automatisering.

geplaatst in: Domotica | 0

Stel je zit vast op de luchthaven, of midden in een sneeuwstorm, en de zorgen beginnen je om de geest te voeren; Heb ik de huis beveiligingssysteem in geschakeld? Zijn de deuren op slot gedraaid? Wat als ik thuis kom volgende week om te ontdekken dat de verwarming de hele tijd op volle toeren heeft gedraaid?

Met df domotica, zijn deze zorgen al snel omgevormd tot gemoedsrust. Dat komt omdat u met de df domotica App snel even kunt controleren wat er thuis gebeurd:

  • Controleer welke verlichting aan staat in en om het huis
  • Controleer de status van uw beveiligingssysteem (en bekijk zelfs live video)
  • Maak aanpassingen aan je slimme thermostaat
  • Het opzetten van tijdelijke beveiligingscodes als er iemand toegang nodig heeft in uw huis
  • etc.

Dit alles kan worden gedaan op uw smartphone van overal in de wereld waar je toegang heb tot een internetverbinding. Dus terwijl je van je vakantie geniet, kunt u in ieder geval ook zeker zijn dat uw huis veilig is terwijl u weg bent.

1-knops beveiliging wanneer u de deur uitloopt
Zelfs als je de deur uitloopt en vertrekt vanuit de oprit, is het df domotica systeem al bezig met het beveiligen van uw woning. In feite, met een enkele druk op een knop, kunt u een “weg te gaan” scene starten: gelijktijdig alle lichten in en om het huis uit te zetten, uw deuren op slot draaien, uw beveiligingssysteem activeren, en de klimaatregeling aanpassen. Dag huis, hallo gemoedsrust!

Houd een oogje op uw huis terwijl u weg bent

Terwijl u tijdelijk weg bent of voor een lange periode op vakantie bent kun je de woning veilig achterlaten. Door de smartphone app kun je de hele huis bekijken en bedienen. In feite, heb je toegang tot uw hele domotica systeem. Je kunt in wezen het hele huis mee nemen in uw broekzak.

Scenes
Het domotica systeem zal de woning laten “leven”, net zoals je zelf thuis zou zijn. Op bepaalde momenten zal de verlichting aangaan, de televisie van kanaal veranderen, er muziek afspelen. Helemaal zoals u zelf in de woning aanwezig was. Vanuit buiten zal niemand het verschil kunnen zien.

Beveiligings- meldingen

Mocht er onverhoopt toch een incident plaatsvinden, dan krijg u daarvan een bericht op de smartphone evenals beelden van het incident. De camera’s in de woning kunnen live bekeken worden wanneer en een bericht binnenkomt van het domotica systeem.

Maak het inbrekers niet te makkelijk
Dat is ook de slogan van de politiekeurmerk veilig wonen. De campagne over veilig wonen betreft goede tips over de veiligheid van u woning wanneer je niet thuis bent. Het domotica systeem van df domotica draagt zorg voor een groot gedeelte van deze veiligheid.