Verlichting

geplaatst in: Algemeen | 0

Een van de mogelijkheden van domotica is het automatiseren van de lichten in uw huis . Bijvoorbeeld automatisch de verlichting in te schakelen wanneer beweging wordt gedetecteerd of in- of uitschakelen van de verlichting bij het openen van een deur of kast.
Domotica voorkomt dat u elk licht afzonderlijk hoeft te schakelen bij thuiskomst of wanneer je naar de televisie aan het kijken bent. Met een enkele druk op de knop kunt u een programma laten uitvoeren waarmee je je huis tot leven komt of om de juiste sfeer te crëeert.

U hoeft niet langer naar een wandschakelaar om een enkele plafondlamp te bedienen. In plaats daarvan kunt u meerdere lampen en apparaten tegelijk bedienen. Bijvoorbeeld, sfeervolle verlichting in de vensterbank , of het inschakelen van de televisie met bijbehorende verlichting in een keer. Domotica maakt dit allemaal mogelijk en kan gemakkelijk worden geprogrammeerd.

Daarnaast kunt u het niveau van comfort in uw huis te verhogen door het automatiseren van de verlichting in termen van

  •    Tijdschakelaars
  •    Zonsopgang, zonsondergang
  •    Sensoren
  •    Vertraagde uitschakeling

Tijdschakelaars
Gemakkelijk in te stellen activeringstijden per dag en lamp of een aantal lampen tegelijkertijd . Als alternatief stelt u een programma dat uw aanwezigheid simuleert wanneer u niet thuis bent.

Zonsopgang, zonsondergang
U kunt de verlichting in- of uitschakelen bij zonsopgang of zonsondergang , of een paar minuten voor of na. Bijvoorbeeld, de tuinverlichting of een buitenlamp bij de voordeur.

Sensoren
Domotica heeft een verscheidenheid aan sensoren om andere situatie passen , waardoor verlichting worden in- en uitgeschakeld . Bijvoorbeeld met een deurcontact . Zodra de kastdeur wordt geopend de verlichting in de kast kan worden ingeschakeld . Of in combinatie met een bewegingsmelder om over te schakelen op de verlichting zodra er beweging wordt gedetecteerd .

Vertraagde uitschakeling
In sommige situaties kan het handig zijn om de verlichting te worden ingeschakeld voor een bepaalde tijd nadat de deur geopend werd of wanneer beweging is gedetecteerd . Bijvoorbeeld , in het toilet de verlichting automatisch worden ingeschakeld wanneer de deur opent en weer uitgeschakeld na bv 10 minuten , afhankelijk van de ingestelde vertraging. Dit kan erg handig zijn wanneer u of uw kinderen de licht vergeet uit te schakelen.